BEZ NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U SUBOTICI: Budno se prati zdravstveno stanje svih koji u Srbiju ulaze preko granice
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

preduzete sve mere

BEZ NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U SUBOTICI: Budno se prati zdravstveno stanje svih koji u Srbiju ulaze preko granice

Srbija -

U Subotici nema novih slučajeva korona virusa, a preduzete su mere da se prati zdravstveno stanje svih osoba koji ulaze u Republiku Srbiju, navode iz Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Prvi slučaj korona virusa zabeležen u Srbiji pregledan je u Subotici 6. marta, 43. godišnji pacijent iz Bačke Topole, koji je pre nego što je zaražen virusom boravio u Mađarskoj, prebačen je već 8. marta u Klinički centar Vojvodine, gde su njegovo stanje dalje pratili infektolozi i lekari iz Novog sada i Beograda.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Putnici koji ulaze u Republiku Srbiju, a planiraju da borave u Severnobačkom okrugu, odnosno gradu Subotica, opštini Bačka Topola i Malom Iđošu, obavezno odmah po dolasku trebalo bi da pozovu telefone 064/805-29-61, koji je otvoren od 8 do 22 časa ili 024/41-567-02 , otvoren od 7 do 22 časa.

Građani i strani državljani koji ulaze u Srbiju iz država gde vlada epidemija korona virusa, obavezni su da budu u samoizolaciji u trajanju od 28 dana ili 14 dana, zavisno od zemlje iz koje dolaze.

Mere vlade Subotičani poštuju, a stroga kontrola graničnih prelaza i svih mera sprovedenih u ustanovama od Bolnice do Gerontološkog centra i drugih, kako navode, pomogle su da za sada bude sve pod kontrolom i da ne bude novih zaraženih osoba.

(Kurir.rs/N.H. foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track