DOBRA VEST IZ PRIBOJA: Dostavljene namirnice selima Sjeverin i Strmac, srpskim "ostrvima" na teritoriji BiH
Foto: Profimedia

uspešna dostava

DOBRA VEST IZ PRIBOJA: Dostavljene namirnice selima Sjeverin i Strmac, srpskim "ostrvima" na teritoriji BiH

Srbija -

Seoskim prodavnicama u selima Sjeverin i Strmac, opština Priboj, koja su svojevrsna "ostrva" Republike Srbije na teritoriji susedne BiH, jutros su kamionima dostavljene osnovne životne namirnice pa meštani sada mogu nabaviti brašno, šećer, ulje, so, kućnu hemiju, druge neophodne namirnice.

U ove dve mesne zajednice je oko 300 domaćinstava, da bi se do ovih sela došlo, granica Srbije i BiH, odnoso Republike Srpske mora se preći četiri puta, a posle odluka o obaveznom karantinu za prelazak granice, pojavile su se nestašice osnovnih životnih namirnica.

Kako su nam jutros javili iz ovih sela, prodavnice su sada snabdevene, meštani imaju brigu manje, a vozači kamiona granicu prelaze uz pasoš, ali, bez obaveznog karantina koji važi za sve ostale putnike.

Trenutno, najveći problem jeste što meštani ovih sela, u kojima su uglavnom staračka domaćinstva ne mogu do lekara u Priboju koji je udaljen 20-tak kilometara, niti do sela može hitna pomoć. Takođe, zbog zatvorenih prelaza ljudi ne mogu na posao.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto ilustracija: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track