OVE ŽENE SU PONOS SRBIJE: Besplatno šiju zaštitne maske Užičanima
Foto: Z.Š.

Svaka čast: UŽIČANKA OKUPILA TIM ŽENA KOJE POMAŽU SUGRAĐANIMA

OVE ŽENE SU PONOS SRBIJE: Besplatno šiju zaštitne maske Užičanima

Srbija -

Za primer Krojačica Zorica Milivojević, sa još četiri dame, za dva dana sašila 500 maski, ništa ne naplaćuju, samo treba materijal da im se dostavi

Zorica Milivojević, vlasnica krojačke radnje „Nelica“ u centru Užica, okupila je ovih dana tim žena i sve one besplatno šiju zaštitne maske Užičanima. Od mušterija i sugrađana očekuju samo da donesu materijal, a radiće, kažu, besplatno i dobrovoljno sve dok preti opasnost od koronavirusa.

Za dva dana Zorica i njena ekipa već su u gradu u kome maski u slobodnoj prodaji odavno nema sašile više od 500 maski. Među naručiocima su i ustanove, poput Doma za stare, nekih inspekcijsih službi.

- Svakodnevni posao od koga živim sada je u drugom planu, mušterija je manje. Umesto da dangubimo, rešila sam da pomognemo narodu jer su sada bitne i potrebne maske. Da se pitam, ja bih i drugim krojačima po Srbiji uvela radnu obavezu da šiju maske - kaže Zorica.

Zajedno sa Zoricom maske šiju i unuka Nela, Nada Bojović, Snežana Đokić i Katarina Tomić, vlasnica susednog lokala.

- Maske su za višekratnu upotrebu, mogu da se peru i sterilišu. Među naručiocima su i neke ustanove, što znači da su pouzdane. Rešile smo i pitanje traka, kojima nas bez naknade snabdeva jedan Užičanin - kaže Zorica.

Pet žena iz Užica kažu da maske šiju i da će šiti dok bude potrebno jer je to način da pomognu gradu, komšijama, da možda ponekog i spasu od zaraze. Iz grada, od sugrađana, već stižu pohvale - svaka čast za Zoricu i njenu ekipu.

(Kurir.rs / Z. Š. / Foto:Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track