JOŠ 3 VRANJANCA INFICIRANA KORONOM: Zatvara se odeljenje Ginekologije na 2 dana zbog dezinfekcije
Foto: Kurir/ T.S.

saopšteno na sastanku Kriznog štaba

JOŠ 3 VRANJANCA INFICIRANA KORONOM: Zatvara se odeljenje Ginekologije na 2 dana zbog dezinfekcije

Srbija -

Kod još tri osobe u Vranju potvrđen je koronavirus, tako da je sada četvoro obolelih i svi su muškarci.

foto: AMG

Kako je saopšteno na sastanku Kriznog štaba, odeljenje Ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju biće zatvoreno na dva dana i u tom periodu biće izvršeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija odeljenja. Nakon 48 sati, odeljenje Ginekologije će ponovo biti spremno za svakodnevni rad. Svi ginekološki pregledi biće prebačeni u dispanzer Doma zdravlja, a porođaji u ZC Surdulica.

foto: Kurir/ T.S.

Prema poslednjim podacima, od ukupno sedam testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus covid-19 i ove osobe su u stabilnom stanju. Druga dva slučaja imaju kliničku simptomatologiju. Jedan se nalazi na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i biće upućen u Niš.

Drugi je u kućnoj izolaciji, razvija kliničku sliku bolesti i biće takođe upućen u KC Niš, izjavio je nakon sednice Kriznog štaba Gradonačelnik Slobodan Milenković.

Rade se ankete i ispitivanja o tome kako su novooboleli inficirani i njihovi kasniji kontakti sa drugim osobama. Doneta je i odluka da se za pacijente sa hroničnim ili uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature i sličnim simptomima, obezbedi prijem u okviru primarne zdravstvene zaštite, u ovom slučaju to će biti ATD dispanzer. Ova odluka je u skladu sa poslednjim preporukama Ministarstva zdravlja.

Sudija iz Vranja koji je prvi zaražen koronavirusom je nakon hospitalizacije u KC u Nišu na kućnom lečenju, potvrđeno je Kuriru. Lekari iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na građane Vranja da budu odgovorni prema sebi svojim porodicama, prijateljima I drugim osobama, da ostanu kod kuća da imaju što manje kontakata.

“Da budu u svojim dvorištima po lepom vremenu i da se pridržavaju odluka Vlade Srbije, jer ćemo samo tako brže izaći iz epidemije”, ističu epidemiolozi.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track