3 FABRIKE U KIKINDI OBUSTAVILE PROIZVODNJU: Neće biti otpuštanja, zdravlje radnika na prvom mestu
Foto: Kurir/ S.U.

vanredno stanje zbog korone

3 FABRIKE U KIKINDI OBUSTAVILE PROIZVODNJU: Neće biti otpuštanja, zdravlje radnika na prvom mestu

Srbija -

Povećava se broj fabrika u Kikindi koje obustavljaju proizvodnju.

Nakon “Kalcedonije” i “Tisa Automotive”, koje su prethodnih dana to već učinile, i radnici italijanske kompanije “Zoppas” od srede više neće biti na svojim radnim mestima.

foto: Kurir/ S.U.

- Situacija u kojoj smo se našli, pandemija COVID-19, proglašena na međunarodnom nivou, utiče na sve nas, kako pojedinačno, tako i na organizacionom i društvenom nivou. Vaše zdravlje je jedan od naših prioriteta.

Privremeno ćemo prekinuti svoju delatnost, počev od 25. marta do 5. aprila, uz napomenu da se ovaj period može produžiti ako se situacija ne popravi, tako da možemo nastaviti sa aktivnostima u sigurnim uslovima. Iako tokom ovog perioda nećete dolaziti na posao, zadržaćete status zaposlenih i dobijaćete naknadu zarade, u visini od 60 odsto prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, a u skladu sa zakonom na snazi. Sa željom da saradnju nastavimo što pre, želimo vam mnogo zdravlja i hrabrosti- navodi se, pored ostalog, u saopštenju kompanije “Zoppas” koja je prvu fabriku u Srbiji otvorila pre tri godine u Kikindi.

U fabrici crepa i pločica “Toze Marković” su, kako kažu, maksimalno prilagodili proizvodnju.

foto: Kurir/ S.U.

Vladimir Ilić, generalni direktor, poručuje da im je očuvanje zdravlja ljudi u ovom trenutku najvažnije.

-Radnici su maksimalno zaštićeni. Imaju rukavice i zaštitne maske. Preduzeli smo još jednu meru opreza, a to je merenje telesne temperature na ulasku u fabriku. Temperatura se ne meri samo našim zaposlenima, nego i svima koji dolaze u fabriku da odvoze robu ili donose neophodan materijal - kaže Ilić i dodaje da se proizvodnja obavlja na jednoj liniji za crep i u glinokopu.

Fabrika radi u tri smene.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track