Najnovije vesti

ARANĐELOVAC - EPICENTAR ZARAZE U ŠUMADIJI: Sve je krenulo iz jedne prodavnice poljoprivrednih proizvoda!
Foto: Shutterstock

Širenje

ARANĐELOVAC - EPICENTAR ZARAZE U ŠUMADIJI: Sve je krenulo iz jedne prodavnice poljoprivrednih proizvoda!

Srbija

Čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom

Sa ukupno šestoro potvrđenih zaraženih Aranđelovac je trenutno najveće žarište obolelih od korone u Šumadijskom okrugu, koji obuhvata šest opština centralne Srbije.

Sa simpotimima virusa stacionirana je jedna osoba iz Kragujevca, tako da se njihov broj popeo na ukupno osmoro obolelih. U Kliničkom centru „Kragujevac“ smeštena je još jedna zaražena osoba iz Rekovca.

foto: Kurir

Prema nepotvrđenim informacijama, čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom.

Da stvar bude gora, vlasnik je prodavnice poljoprivrednih proizvoda i bio je u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Naši sagovornici tom činjenicom objašnjavaju broj obolelih u gradu pod Bukuljom.

Čoveku iz Rekovca virus je preneo sin, koji je bio u inostranstvu. Zanimljivo je da je mladić na nogama izdržao bolest, a da pritom nije ni znao da je zaražen.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Šumadijskom okrugu dosad su uzorkovana 54 pacijenta, a njih 1.206 se nalazi pod lekarskim nadzorom.

Kurir.rs/ D. A.  Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...