SAHRANE U DOBA KORONE: Kikinda u crnom zbog žrtava, ispraćaji pod strogim merama
Foto: Kurir/S.U.

tuga

SAHRANE U DOBA KORONE: Kikinda u crnom zbog žrtava, ispraćaji pod strogim merama

Srbija -

Sahrana M. P. (62) iz Kikinde, koji je u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo 27. marta, obaviće se u sredu, u podne, na Centralnom groblju.

- Pogrebima može da prisustvuje najviše do deset osoba. Sahrane obavljamo do 15 sati. Osobe starije od 65 godina, u obavezi su da od policije dobiju jednokratnu potvrdu, kojom im se dozvoljava da budu na otvorenom, ukoliko žele da prisustvuju sahrani. Kad je reč o sahranama osoba koje su preminule od posledica koronavirusa, mi rigorozno poštujemo i sprovodimo sve higijenske mere. To znači da se kapela dezinfikuje. Sahranu obavljaju naši r adnici koji imaju maske, zaštitna odela i rukavice- rekla je Branka Živaljević, šef Službe groblja JP “Kikinda” i podvukla da nije dozvoljeno fotografisanje i snimanje sahrana bez dozvole porodice preminuog.

Naše preduzeće donelo je odluku da ne naplaćuje usluge sahranjivanja porodicama čiji je član preminuo od koronavirusa. Ovom merom najpre je bila obuhvaćena porodicac preminulog penzionera R.B. (59) iz Kikinde. To je, inače, prva žrtva koronavirusa u Srbiji, a na našem groblju je sahranjena prošle srede - izjavila je ona. To je, kako kaže, najmanje što mogu da učine onima koji su ostali bez najmilijih.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track