BLACE ODOLEVA: Nema zaraženih koronom, svi poštuju propisane mere
Foto: Youtube Printscreen

četrdesetak osoba u samoizolaciji

BLACE ODOLEVA: Nema zaraženih koronom, svi poštuju propisane mere

Srbija -

U blačkoj opštini za sada, kako nam je potvrdio šef Kriznog štaba ove opštine i predsednik Blaca Milan Ćurčić, nema zaraženih korona virusom.

foto: AMG

U Prokuplju je poslednja cifra koju su nadležni saopštili medijima pre dva dana bila pet, a u Kuršumliju su za sada dve osobe pozitivne na ovaj virus.

- U Blacu je četrdesetak osoba u samoizolaciji i reč je o ljudima koji su nedavno došli u opštinu sa nekog putovanja, ili su vozači kamiona. Oni poštuju sve propisane mere i za sada je situacija dobra. Možda je rezlog tome što smo mi ranije zatvorili ugostiteljske objekte, a svakodnevno se vrši dezinfekcija - saopštio je predsednik Kriznog štaba u Blacu Milan Ćurčić.

U Prokuplju je Krizni štab tkom dana izdao saopštenje da neće više davati podatke i uputio nas na Institut za javno zdravlje u Nišu.

-Mi imamo dva potvrđena slučaja oboljevanja i za još tri osobe čekamo rezultate. U samoizolaciji je 83 osoba, koje poštuju ovu odluku - kazao je predsednik Kriznog štaba opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On dodaje da su Kuršumličani prilično nedisciplinovani i da se ispred banke i apoteke u centru grada prave gužve i ne poštuju propisane mere, ali da nadležne službe opominju građane.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track