KRALJEVČANI POŠTUJU POLICIJSKI ČAS: Nastavlja se dezinfekcija javnih površina
Foto: J.S.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva

KRALJEVČANI POŠTUJU POLICIJSKI ČAS: Nastavlja se dezinfekcija javnih površina

Srbija -

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena, a tri pozitivna slučaja na korona virus su hospitalizovana.

Svi uzorci od 3. marta su negativni, a rezultati juče uzetih 16 uzoraka se očekuju do 19 časova, saopštio je u subotu Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema, protiv jednog građanina je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

- Pripadnici Civilne zaštite i tokom vikenda nastavljaju sa svojom aktivnostima, i planirano je da se u nedelju, 5. aprila, u saradnji sa JKP „Čistoća“ i JKP „Vodovod“, vrši dezinfekcija javnih površina između stambenih zgrada, kao i drugog javnog prostora koji koristi više građana. Početkom sledeće nedelje, započeće se treći krug dezinfekcije stambenih zajednica. Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) na 16 lokacija na gradskom i seoskom području, kaže se, između ostalog, u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva.

U cilju sprečavanja smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti „Kovid-19”, Štab je, dan ranije, naložio privrednim subjektima koji se bave pružanjem usluga taksi prevoza, da preduzmu preventivne epidemiološke mere: vozači moraju biti opremljeni zaštitnom opremom (zaštitnom maskom i rukavicama), ukoliko ne postoji fizička barijera između vozača i putnika, prostor vozača treba zaštiti najlonskom pregradom ili na drugi pogodan način, a nakon završene vožnje izvršiti dezinfekciju svih dodirnih površina i provetravanje vozila.

Takođe, shodno preporuci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gradski Štab je predložio trgovinskim radnjama, da su skladu sa svojom potrebama i mogućnostima, vrše nabavku robe i namirnica poljoprivrednog porekla od poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Kraljeva.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track