PREDLOG IZ KRALJEVA: Besplatan prevoz za medicinare i radno angažovane građane
Foto: J.S.

Čeka se odluka Ministarstva

PREDLOG IZ KRALJEVA: Besplatan prevoz za medicinare i radno angažovane građane

Srbija -

KRALJEVO - Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva doneo je zaključak kojim se od ministra nadležnog za poslove saobraćaja traži saglasnost da u ovom gradu bude uspostavljeno devet autobuskih linija za potrebe prevoza medicinskog osoblja, ali i zaposlenih u javnim i komunalnim službama čije je funkcionisanje neophodno.

- Doneli smo odluku o uspostavljanju linija za prevoz zdravstvenih radnika, zaposlenih u Opštoj bolnici „Studenica“, u Domu zdravlja „Kraljevo“, Zavodu za javno zdravlje, Vojsci, policiji, kao i radnika onih preduzeća koji su angažovani za vreme trajanja vanrednog stanja. Prevoz za sve njih biće besplatan, a troškove prevoza snosić lokalna samouprava, izjavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Javni prevoz u Kraljevu trebalo bi da funkcioniše na sledećim linijama: Kraljevo - Godačica - Kraljevo, Kraljevo - Tomića brdo - Kraljevo, Kraljevo - Tavnik - Kraljevo, Kraljevo - Lazac - Kraljevo, Kraljevo - Roćevići - Kraljevo, Kraljevo - Vrba - Kraljevo, Kraljevo - Ušće - Kraljevo, Kraljevo - Mataruška banja - Kraljevo (preko Konareva i preko Žiče).

Kako saznajemo, prevoz bi trebalo da obavlja devet autobusa u prepodnevnoj, podnevnoj i večernjoj smeni, a ukupan broj polazaka za svaku liniju ponaosob bio bi tri, odnosno sa povratkom - šest polazaka.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track