PRVI PACIJENTI STIŽU U ATENICU: Na području Moravičkog okruga 44 zaraženih koronom
Foto: RINA

U ČAČKU 44 POZITIVNIH

PRVI PACIJENTI STIŽU U ATENICU: Na području Moravičkog okruga 44 zaraženih koronom

Srbija -

Od testiranih 56 uzoraka iz Batajnice i 42 iz Kraljeva, pozitivno na virus korona bilo je po četiri, odnosno ukupno osam, što čini da je sada ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen novi virus 57 na području Moravičkog okruga.

Od toga je 44 pozitivnih u Čačku, devet u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedan u Ivanjici, saopštio je Tim za praćenje virusa korona u Čačku.

Kako je naveo Mihailo Luković koordinator Radnog tima, tokom dana očekuju još 55 uzoraka iz Batajnice, a šest je jutros poslato u Kraljevo.

"Posle ovih pozitivnih analiza otvara nam se prostor za dalja istraživanja žarišta", kazao je Luković.

Očekuje se i da u toku dana u hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa lakšom kliničkom slikom, budu smešteni prvi pacijenti.

U Opštoj bolnici u Čačku tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 14 pregleda u prijemno trijažnoj ambulanti, od čega je troje primljeno na infektivno odeljenje.

Trenutno su u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana 24 pacijenta, od kojih su dva na respiratoru, a četiri do pet će, ukoliko stigne negativna potvrda testa, biti otpušteni kući.

U ambulanti Ljubić bilo je osam pacijenata od čega su četiri sa povišenom temperaturom, tri su upućena na laboratorijske nalaze, a jedan na testiranje.

U sobi za izolaciju Doma zdravlja bila su dva pacijenta, od kojih je jedan upućen na testiranje.

Tim za praćenje virusa korona navodi da sve inspekcijske službe rade redovno bez problema, u domenu svojih nadležnosti, kao i da su Apoteke dobro snadbevene, a nabavka brzih testova ide preko RFZO.

U bolnici se postavlja tunel za dezinfekciju radnika koji ulaze i izlaze iz te zdravstvene ustanove, tako da će rizik unošenja i iznošenja infekcije biti znatno umanjen.

Policijska uprava grada Čačka saopštila je da je tokom vikenda bezbednosno stanje bilo dobro osim, kako navode, retkih ispada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track