OBRADIN OBRADOVAO PENZIONERE: Najdraži gost doneo celu penziju, i na to 4.000
Foto: Privatna Arhiva

TIHI HEROJI

OBRADIN OBRADOVAO PENZIONERE: Najdraži gost doneo celu penziju, i na to 4.000

Srbija -

Čovek kome su se najviše obradovali minulih dana brojni stariji žitelji Čajetne upravo je on - poštar Obradin Bane Jevremović. Jedan od tihih heroja korona doba ceo petak i vikend špartao je uzduž i popreko ove varošice, kako bi svi dobili celu martovsku penziju i na to pride po 4.000 od države.

Kada je Budimiru Vukomanoviću u petak u podne neko pokucao na vrata, pomislio je ko li je sad. A kad ih je otvorio - Bane poštar!

- Stigla penzija - čika Bude će.

- Stigle! Puna koverta!

- Šteta što ne možeš na kafu. Takvo vreme došlo da niko nikome ne može. Al‘ proći će i ovo. Kako tvoji? - poče čika Bude, onako preko praga, s distance, kako se sad kaže.

- U svemu ovome mi poštari penzionerima dođemo ko najmiliji gosti. Evo, čika Budo je dobio penziju i plus 4.000, a kaže i popričao i video nekog, a da nije ukućanin - kaže za Kurir poštar Bane, kome je obim posla znatno povećan zbog epidemije, budući da penzioneri ne smeju nigde iz kuće.

Preko praga... Budimir uzima penziju od Obradina
Preko praga... Budimir uzima penziju od Obradinafoto: Privatna Arhiva

Kako i dolikuje, „naoružan“ je maskom i rukavicama. Najduži policijski čas u jeku, puste ulice. Ali Bane ne staje, i u subotu i u nedelju delio je penzije i radost najstarijima. Ali nema, ko ranije, predaha ponegde, čašu ‚ladne vode da uzme il‘ na brzinu srkne kafu...

foto: Privatna Arhiva

- Pre, ponegde, vide me na dnu ulice, dok se popnem, čekaju kafica i sok, pet minuta sednem s ljudima. Sad, ako zaboraviš da poneseš flašicu vode, osta žedan. Ne samo da poštuju sve mere nego nekako ljudi pomalo i zaziru. A moram priznati da je ponekad i nezgodno, živ si čovek, gledaš svašta po medijima, a stotine kontakata... Ali, ipak, nema tu straha. Tu smo da budem na usluzi u ova teška vremena. Verujte, kad vidim kako ljude obradujem, i ja se nekako razveselim. Pomislim, učinio si nešto dobro, lep je ovaj dan - naglašava Bane.

(Kurir.rs, J. S. S./ Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track