JABLANIČKI OKRUG: Od 110 zaraženih, čak 49 su ZDRAVSTVENI RADNICI
Foto: Screenshot

90 POZITIVNIH U LESKOVCU

JABLANIČKI OKRUG: Od 110 zaraženih, čak 49 su ZDRAVSTVENI RADNICI

Srbija -

Od 10. aprila do danas u Jablaničkom okrugu registrovane su još 34 osobe zaražene virusom korona, što čini da je u tom okrugu ukupno zaraženih 110, među kojima je 49 zdravstvenih radnika, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca i predsednik Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Kako je naveo, od ukupnog broja u Jablaničkom okrugu, registrovano je 90 pozitivnih u Leskovcu, u Vlasotincu 14, a u Bojniku, Lebanu i Medveđi po 2 osobe, dok su dve osobe preminule, među kojima i doktorka specijalista infektologije.

Cvetanović je na konferenciji za novinare, kako prenose lokalni mediji, izneo i podatke po kojima je od 34 novozaraženih osoba 19 sa teritorije grada Leskovaca, 12 iz opštine Vlasotince, jedan iz Bojnika i dve iz Lebana.

"Najveći broj obolelih je u zdravstvenim ustanovama, 49 i taj podatak ne treba da iznenađuje s obzirom da su u prvim redovima s pacijentima i da većina njih nesebično vodi računa o pacijentima", kazao je Cvetanović.

Od 49 obolelih zdravstvenih radnika 24 su lekari, 17 medicinski tehničari, pet vozača, dve servirke i jedna spremačica.

On je naveo i da se juče vratio jedan hirurg, potpuno oporavljen i spreman za dalji rad, kao i da su se tri pacijenta izlečila od Covid-19, među njima i provooboleli zbog kojeg je izolovano 200 ljudi.

U fabrici "Gruner" u Vlasotincu obolela su dva radnika zbog čega je još 52 osobe u izolaciji, izvestio je Cvetanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track