USLED SMANJENJA BROJA PACIJENATA: Zatvorena jedna od tri kovid bolnice u Vranju
Foto: T.S.

NA STAROJ HIRURGIJI

USLED SMANJENJA BROJA PACIJENATA: Zatvorena jedna od tri kovid bolnice u Vranju

Srbija -

Kovid bolnica koja je bila smeštena u zgradi stare hirurgije, najveća u Vranju zatvorena je, izjavila je medijima direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

"S obzirom na to da se broj pacijenata zaraženih korona virusom smanjio, na jednu trećinu od maksimalnog broja hospitalizovanih, stekli su se uslovi za zatvaranje Kovid 2 bolnice koja se nalazila u zgradi stare Hirurgije Zdravstvenog centra u Vranju. U ovom trenutku su preostale dve kovid bolnice. Hospitalizovano je 38 pacijenata obolelih od koronavirusa", rekla je dr Antić.

foto: Kurir/T.S.

Sva medicinska oprema iz ovog objekta prema njenim rečima prebačena je na druga odeljenja, gde za njom ima potrebe.

"Ostala odeljenja Zdravstvenog centra, takozvana 'zelena zona', polako počinju da primaju pacijente, iako su i do sada primali one sa akutnim problemima i pacijente obolele od drugih bolesti, uz sve neophodne mere zaštite“, napominje direktorka.

Menadžment ustanove, ističe dr Antić ponosan je na rad lekara i medicinskih sestara koji su dežurali u kovid bolnicama, oni su naši junaci, heroji.

foto: T.S.

"Sada imamo dve od tri bolnice. Nažalost, još uvek primamo novoobolele pacijente, dva do pet u toku dana", istakla je dr Antić.

Građanima Vranja je poručila da budu i dalje oprezni i koriste mere zaštite, jer je virus i dalje u našoj populaciji i cirkuliše.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track