NEMA VIŠE KOVID BOLNICE U BANJI KOVILJAČI: Izlečen 71 pacijent, svi pušteni kući
Foto: T.Ilić

STIŽU RUSI DA DEZINFIKUJU

NEMA VIŠE KOVID BOLNICE U BANJI KOVILJAČI: Izlečen 71 pacijent, svi pušteni kući

Srbija -

Poslednji izlečeni kovid-pacijent otpušten je juče iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’, u istoimenom turističkom mestu, čime je ona prestala da funkcioniše kao privremena kovid-bolnica, saopšteno je iz ove renomirane ustanove.

foto: T.Ilić

Ovde je lečena 71 osoba i sve su posle testiranja koje je pokazalo da su negativni na kovid-19 i otišle svojim kućama. Prvi čovek ustanove dr Aleksandar Jokić, v.d direktora, čestitao je svima koji su radili u kovid delu bolnice, svima koji su bili logistika i moralna podrška, a posebno se zahvalio donatorima koji su ‘’pomogli u teškim trenucima za našu zemlju i za našu ustanovu’’. On očekuje dolazak ruskih stručnjaka za dezinfekciju i da će ustanova uskoro ponovo početi sa uobičajenim radom.

foto: T.Ilić

Podsetimo, banje u Srbiji su od 13. aprila postale tzv. kovid bolnice i u njima su lečeni zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici MUP-a, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su bili zaraženi lakšim oblikom koronavirusa. U Specijalnoj bolnici u Banji Koviljači za njih je bilo pripremljeno 135 kreveta.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track