KAKAV BEZOBRAZLUK U TRŠIĆU Nekad su roštiljali nadomak kuće Vuka Karadžića a sad je uništena i velika drvena kapija FOTO
Foto: Kurir/ T.Ilić

Na ulasku u kompleks u Vukovom Tršiću

KAKAV BEZOBRAZLUK U TRŠIĆU Nekad su roštiljali nadomak kuće Vuka Karadžića a sad je uništena i velika drvena kapija FOTO

Srbija -

TRŠIĆ - Prethodnih godina u maju radnici Centra za kulturu "Vuk Karadžić", koji se stara o kompleksu i objektima koji se nalaze na oko pet hektara u znamenitom mestu Tršić, borili su se sa pojedincima koji su ovde roštiljali uprkos zabrani da se to čini i uspevali da spreče veće štete.

Sada zbog pandemije nije bilo takve "borbe", ali je ustanova doživela štetu pošto je ovoga vikenda uništena velika drvena kapija na samom ulasku u kompleks.

foto: Kurir/ T.Ilić

Drvena kapija sa krovom, karakteristična za jadarski kraj, polomljena i izvaljena pala je na sred staze kojom posetioci prolaze na putu ka Muzeju jezika i pisma, Kući pisaca, saborištu i dalje ka Vukovoj spomen-kući.

Prema rečima meštana drvenu kapiju je oborio kamion koji je prevozio suncobrane i probao da uđe u kompleks, ali je umesto toga srušio pošto je zakačio za nju i bukvalno je slomio njene noseće stubove.

Vozač je posle incidenta otišao s mesta događaja. Kapija postavljena pre više od deset godina zahvaljujući lozničkoj zlatarskoj radnji ‘’Safir’’ i do sada je bila oštećivana, ali nikada ovako ozbiljno, kažu u Centru za kulturu. Oni su o svemu obavestili policiju i lokalnu samoupravu, a čim budu bili u mogućnosti ponovo će je postaviti.

foto: Kurir/ T.Ilić

Na svu sreću u momentu obaranja kapije niko nije povređen, a najčešći komentari građana su da je ovo nedopustivo ponašanje pogotovu što se na ulasku u kompleks nalazi tabla na kojoj se upozoravaju posetioci da ulaze u najužu zonu znamenitog mesta Tršić i mole da u kompleks ‘’ne ulaze automobilima i motorima, ne lože vatru i ne roštiljaju’’.

foto: Kurir/ T.Ilić

(Kurir.rs/T.Ilić/ Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track