SRUŠILI ZID MUZEJA JOVANA CVIJIĆA, BASTAĆ DAO DOZVOLU: Neverovatno da iz opštine nisu prijavili da neko urušava muzej
Porušili i zid muzeja..., Foto: Tamara Trajković, Screenshot Pink tv

NELEGALNI RADOVI: SONJA BOŽOVIĆ,GRADSKA SEKRETARKA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE:

SRUŠILI ZID MUZEJA JOVANA CVIJIĆA, BASTAĆ DAO DOZVOLU: Neverovatno da iz opštine nisu prijavili da neko urušava muzej

Beograd -

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović izjavila je juče da je neverovatno da iz Opštine Stari grad, na čijem čelu je, inače, Marko Bastać, nisu primetili i nisu prijavili inspekciji nelegalne radove kojima je oštećen Muzej Jovana Cvijića u samom centru Beograda i u neposrednoj blizini sedišta te opštine.

Stari Grad dao dozvolu za gradnju...  Marko Bastać
Stari Grad dao dozvolu za gradnju... Marko Bastaćfoto: Marina Lopičić

Ona je precizirala da je izvođenje radova na objektu nekadašnje Grafičke industrije u Ulici Jelene Ćetković 3 započeto po rešenju odeljenja za građevinske poslove opštine Stari grad, a još u oktobru 2019. inspektor je utvrdio odstupanje od izdatog rešenja i tada je doneto rešenje o obustavljanju radova. U tom trenutku je ispoštovano, navela je, ali je investitor iskoristio vanredno stanje i nastavio s radovima, nakon čega se desilo i urušavanje muzeja.

Sonja  Božović
Sonja Božovićfoto: Screenshot Pink tv

- Inspekcija je donela rešenje o zatvaranju gradilišta, stavljena je traka, službeni znak i pečat. U proceduri je uklanjanje svih bespravno izvedenih radova, kao i podnošenje krivične prijave nadležnom tužilaštvu. Ovo je izuzetan primer bahatih investitora po tome što se nije ispoštovao ni strogi centar grada, niti to što je muzej u blizini. Neverovatno je i to što ni iz Opštine Stari grad nisu primetili da se nešto dešava, niti je bilo prijava inspekciji - saopštila je Božovićeva.

Kurir.rs Foto: Tamara Trajković, Screenshot Pink tv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja