VRANJSKI LEKARI OPET KRENULI U UDALJENA SELA: Nastavljena akcija specijalističkih pregleda u seoskim ambulantama
Foto: T. Stamenković

pomoć ugroženim

VRANJSKI LEKARI OPET KRENULI U UDALJENA SELA: Nastavljena akcija specijalističkih pregleda u seoskim ambulantama

Srbija -

Rukovodstvo Zdravstvenog centra nastavlja sa organizovanjem specijalističkih pregleda stanovništva u seoskim ambulantama na području Grada Vranja i sređivanjem zdravstvenih stanica udaljenih od grada. Nakon Zdravstvene stanice u Vlasu koja je posle mnogo godina renovirana, ovog petka lekari specijalisti obavili su 40 pregleda u ambulanti u selu Barelić. Preventivne preglede obavili su neurolog, fizijatar, internista i pedijatar.

foto: T. Stamenković

Dr Ljiljana Antić, direktorka ZC u Vranju ističe da će se u kontinuitetu nastaviti sa sređivanjem seoskih ambulanti i obavljanjem specijalističkih pregleda meštana. Ambulanta u Bareliću prema kojoj gravitira 16 sela sa ovog područja ima ukupno 700 kartona. Ona je okrečena, stolarija je ofarbana i nabavljen je deo nameštaja, ističe direktorka dr Antić. Ona dodaje da su pregledi ukazali da među meštanima ima ozbiljnih hroničnih pacijenata.

foto: T. Stamenković

"Za njih su od velikog značaja pregledi u samoj ambulanti jer bi im bilo teže da u ovakvom stanju moraju da odlaze na specijalističke preglede u ZC u Vranju", napominje direktorka. Ona ističe da je medicinsko osoblje u ambulanti u Bareliću s razlogom omiljeno među meštanima.

foto: T. Stamenković

"Doktorka Brankica Stošić je omiljena doktorka koja neretko ostaje u ambulanti i nakon završenog radnog vremena zbog hitnih slučajeva. Osam godina radi u ovoj ambulanti i putuje. Koliko puta se samo desilo da propusti autobus. Medicinska sestra Vesna Vasković, je uvek dostupna za meštane i van radnog vremena. Vesna koja je iz ovog kraja radi punih 25 godina", ističe dr Ljiljana Antić, direktorka ZC u Vranju.

Selo Barelić je planinsko selo i od Vranja je udaljeno oko 25 kilometara.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track