NA LOKALNIM IZBORIMA U LOZNICI: U trci devet stranaka
Foto: T. Ilić

59 odborničkih mesta u gradskoj skupštini

NA LOKALNIM IZBORIMA U LOZNICI: U trci devet stranaka

Srbija -

Za 59 mesta u odborničkim klupama lokalnog parlamenta u Loznici za glasove građana trebalo bi da se bori devet stranaka koliko ih je do sinoćnjeg isteka roka predalo izborne liste Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).

U petak uveče liste su predali Srpski patriotski savez (SPAS) – ‘’Aleksandar Šapić – pobeda za Loznicu’’ sa 20 kandidata, ‘’Srpska desnica – za domaćinsku Loznicu’’ koja nastupa pod parolom ‘’Za zdravu, bogatu Loznicu u snažnoj Srbiji sa Srpskom desnicom’’ (20), Pokret ‘’Metla 2020’’(20), a poslednja je predata lista ‘’Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici’’, sa dvadeset i jednim kandidatom.

GIK će u roku od 24 sata po njihovom prijemu odlučiti o proglašenju, ili naložiti otklanjanje nedostataka ovim listama.

Do juče je GIK proglasila pet izbornih lista. Koalicija “Aleksandar Vučić - Za našu decu” , predvođena Srpskom naprednom strankom, čiji je nosilac u Loznici Vidoje Petrović, predsednik Gradskog odbora SNS i aktuelni gradonačelnik, jedina ima svih 59 kandidata i prva je 5. marta predala listu za lokalne izbore u Loznici. To su učinile i liste “Dr Zoran Nikolić - Bolja Srbija” (20), “Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka” (20), “Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma” (41) i GG “Smelo za Loznicu - Dragan Pajić” (40).

Na prethodnim lokalnim izborima, pre četiri godine, u Loznici su građani birali između 11 izbornih lista sa 466 kandidata koliko ih je konkurisalo za ukupno 59 odborničkih mesta u gradskoj skupštini.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track