LEPO: Grad Vranje obezbediće auto sedišta za svako rođeno dete (FOTO)
Foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

LEPO: Grad Vranje obezbediće auto sedišta za svako rođeno dete (FOTO)

Srbija -

Roditeljima čija su deca rođena na teritoriji grada Vranja, u periodu od januara do kraja marta ove godine, uručena su 170 auto sedišta.

Uručili su ih gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković. Milenković je istakao da će auto sedišta biti obezbeđena za svako rođeno dete u tekućoj godini, a da će podele biti organizovane kvartalno.

Za nabavku auto sedišta u ovoj godini iz budžeta grada predviđena su sredstva u visini od 3,1 milion dinara.

1 / 5 Foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

,,Pored izgradnje novih saobraćajnica i asfaltiranja mnogih ulica, lokalna samouprava sprovodi niz mera usmerenih na poboljšanje uslova i bezbednosti u saobraćaju.

Unapređenjem fizičko-tehničkih mera u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju biciklama, kacigama, prslucima, svetlima za bicikle, dodelom auto sedišta, aktivno se zalažemo za njihovo bezbedno učešće u saobraćaju. Ovo je ujedno i vid direktne podrške roditeljstvu koju grad kontinuirano pruža poslednjih godina.

Budući da je briga o porodici prepoznata kao jedan od prioriteta delovanja lokalne samouprave, u narednim danima biće podeljene i ponosne kartice 3+ koje nude niz pogodnosti. Ove kartice predstavljanju vid pronatalitetne politike, odnose se na porodice sa troje i više dece i pružaju priliku za uštedu kućnog budžeta”, rekao je gradonačelnik

Kurir.rs / T. S. / Foto: T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track