U SRBIJI POSTOJE DVA GRADA GDE NEMA KORONE: A jedan od njih zvali su srpski Vuhan
Foto: Kurir/ S.U.

korona u srbiji

U SRBIJI POSTOJE DVA GRADA GDE NEMA KORONE: A jedan od njih zvali su srpski Vuhan

Srbija -

U Srbiji postoje dve "oaze bez korone" koje uspevaju da istraju u čitavoj priči, a radi se o Bajinoj Bašti i Kikindi. Na prvi pogled ništa nije iznenađujuće, ali ako se vratimo u 6. mart i prvo obraćanje ministra o prvom zaraženom u našoj zemlji svakako će nam u oči upasti - Kikinda.

Kikindu su jednom trenutku su zvali i srpski Vuhan zbog povećanog broja zaraženih nastalih u vreme kada se nije znalo da je prvi srpski korona pacijent zapravo zaražen novim virusom. Kikinđani su prvi koji su zatvorili sve osim prehrambenih prodavnica i apoteka, a u jednom trenutku je preko 100 ljudi bilo u izolaciji.

U nekim trenucima je stvar toliko izmakla kontroli da su epidemiolozi čak razmišljali da taj grad i zatvore, kakav je slučaj bio sa Vuhanom. Ipak, Kikinda se iz cele situacije izvukla, a danas je jedan od tri grada u kojem korona virusa nema.

Pored nje tu je i Bajina Bašta, grad koji nije bio u fokusu ni u jednom trenutku tokom epidemije u našoj zemlji pa ovakva vest ne začuđuje. Ministarstvo je vrlo zabrinjavajući podatak a to je da grad u kojem je nesumnjivo najviše zaraženih - Beograd, gde je zaraženo čak 70 odsto od ukupnog broja zaraženih pacijenata.

(Kurir.rs/Blic/N.N.G/Foto: Kurir/ S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track