ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA, ALI OHRABRUJU NOVI PODACI: Ovakvo je stanje sa korona virusom u Kraljevu
Foto: J. S.

85 odsto novozaraženih ima manje od 45 godina

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA, ALI OHRABRUJU NOVI PODACI: Ovakvo je stanje sa korona virusom u Kraljevu

Srbija -

Epidemiološka situacija na području Kraljeva je zabrinjavajuća, ali ohrabruju najnoviji podaci o tri nova slučaja korona virusa, izjavio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Aleksandar Macan i dodao da se građani pridržavaju preporuka te ustanove i da to daje rezultate.

Macan je kazao da su prema poslednjim podacima od 22 testirana uzorka na području Kraljeva tri pozitivna na korona virus, dok je prethodna dva dana u tom gradu registrovano 30 novih slučajeva Covid-19.

Macan je naveo da je Zavod za javno zdravlje predložio niz mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa, koje je usvojio Gradski krizni štab, a koje za sada nisu obavezujuće, i dodao da građani poštuju te preporuke što, kaže, već daje rezulate.

''Mere nisu uvedene, već su predložene, ali od svih nas i našeg ponašanja zavisi da li će one biti obavezujuće, a to možemo da sprečimo ako rezultati u narednim danima budu zadovoljavajući'', rekao je Macan novinarima.

On je naveo da je u Kraljevu od 17. juna do danas registrovano 65 novih slučajeva virusa korona, a da je u prethodna tri meseca bilo ukupno 52 slučaja.

Dodao je da 85 odsto novozaraženih ima ispod 45 godina i ocenio da su, posle popuštanja mera, organizovanje proslava i noćni izlasci uticali na širenje kovid infekcije.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, na dan 30. juna, od 22 uzorka poslatih na testiranje tri su pozitivna na virus korona, objavljeno je danas na sajtu grada.

Kako se navodi, do sada je na teritoriji Kraljeva evidentirano 115 osoba pozitivnih na virus korona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track