U KRALJEVU JOŠ TROJE POZITIVNO NA KORONU, UKUPNO 115: Među obolelima i 2 lekara i 2 medicinske sestre
Foto: J. S.

epidemija korona virusa u srbiji

U KRALJEVU JOŠ TROJE POZITIVNO NA KORONU, UKUPNO 115: Među obolelima i 2 lekara i 2 medicinske sestre

Srbija -

Od 22 uzorka sa teritorije grada Kraljeva poslatih na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije "Vatreno oko" - tri su pozitivna, tako da je do sada na teritoriji grada evidentirano 115 osoba pozitivnih na novi koronavirus, koji izaziva zaraznu bolest Kovid-19, saopštio je u četvrtak Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

foto: AMG

Kako je saopšteno, od početka epidemije, pa do 30. juna, preminulo je ukupno pet osoba sa teritorije grada Kraljeva.

Dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, izjavio je da se na ovom odeljenju, čiji kapacitet je 17 kreveta, trenutno na lečenju nalazi 15 pacijenata.

- Devet njih ima potvrđene slučajeve infekcije novim koronavirusom, a ostali pacijenti koji imaju upalu pluća čekaju rezultate testiranja. Za lečenje eventualno većeg broja Kovid-19 slučajeva od kapaciteta Infektivnog odeljenja, otvoreno je i Odeljenje hematologije sa dodatnih 12 kreveta, kazao je dr Parezanović.

Prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora Opšte bolnice „Studenica“, među obolelima u Kraljevu nalaze se i dva lekara i dve medicinske sestre ove bolnice, ali su se oni koronavirusom zarazili van posla, pa je aktuelna situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi stabilna.

Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track