OBJAŠNJENJE FOTOGRAFIJE IZ NOVOG PAZARA: Evo zašto dete dobija infuziju na stepeništu bolnice (FOTO)
Foto: Twitter, Stevan Ristic

Reakcija

OBJAŠNJENJE FOTOGRAFIJE IZ NOVOG PAZARA: Evo zašto dete dobija infuziju na stepeništu bolnice (FOTO)

Srbija -

Devojčica nema veze s koronom, ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila, razjasnio je ministar zdravlja kontraverze s društvenih mreža

Nakon što se internetom proširila fotografija na kojoj se vidi devojčica koja, sa zaštitnom maskom i rukavicama, navodno ispred svoje kuće prima infuziju, ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je da devojčica nema nikakve veze sa koronom i da je infuziju primala ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru i to kao prvu pomoć jer boluje od astme.

foto: Twitter, Stevan Ristic

Na fotografijama je devojčica koja prima infuziju ispred bolnice, a pored nje stoji stalak na koji je zakačena infuzija. Takođe, vidi se i najverovatnije medicinska sestra u zaštitnoj opremi i još jedna osoba, moguće majka devojcice. Ministar zdravlja objasnio je da je devojčica primila prvu pomoć, pred odlazak na pregled u Kraljevo.

Objašnjenje

- Devojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila - istakao je Lončar.

foto: Tanjug/Nikola Anđić

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

- Ne treba zloupotrebljavati neproverene informacije i širiti paniku među građanima - apelovao je Lončar i dodao da je napravljen program rada, a da predsednik Vučić na sat vremena proverava stanje u ovom gradu, Sjenici i Tutinu, "vodeci računa o svim tim ljudima".

Opasne dezinformacije

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Đerlek rekao je prethodno da će ispitati ceo slučaj i utvrditi eventualnu odgovornost ukoliko je bilo prekršaja.

On je novinarima rekao da nema razloga da sumnja u autentičnost fotografije koja se prethodnog dana širila društvenim mrežama i izazvala buru negativnih komentara građana, ali da je moguće da je fotografija doživljena u sasvim pogrešnoj konotaciji.

Kurir.rs/M.V.

Foto: Twitter/Stevan Ristic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja