Najnovije vesti

PALMA NA SLAVI U KONČAREVU: Srbija čuva mir na Balkanu
Foto: Dobrica Marković

prisustvovao liturgiji

PALMA NA SLAVI U KONČAREVU: Srbija čuva mir na Balkanu

Srbija

Danas u selu Končarevu, u crkvi sv. Jovana Krstitelja, Dragan Marković Palma sa porodicom je prisustvovao liturgiji povodom praznika Rođenja svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koji je i slava sela Končareva.

Nakon liturgije predsednik Marković je izjavio da je posle pune 22 godine obeležavanja sv. Jovana u Končarevu organizovanjem velike međunarodne kik boks manifestacije, kojoj je uobičajeno prisustvovalo oko 15.000 ljudi iz čitave Srbije, ove godine zbog epidemije korona virusa ova manifestacija otkazana, a praznik je obeležen samo liturgijom u hramu sv. Jovana, uz sve mere zaštite koje su na snazi. On je tom prilikom izjavio da je Srbija čuvar stabilnosti na Balkanu.

foto: Dobrica Marković

" Imajući u vidu da smo posvetii pažnju bolesti koja je nevidljiva, za koju ne znamo odakle je došla i koliko će trajati, moramo da nastavimo život, da nastavimo da radimo i razvijamo ekonomiju, jer samo ekonomski jaka država može biti autonomna i nezavisna. Videćemo kako će se odvijati pregovori o Kosovu i Metohiji u Briselu, jer kosovski albanci nisu poštovali ni ono što je do sada dogovoreno, tj. Briselski sporazum. Nadam se da su oni koji odlučuju o sudbini dela teritorije Srbije saznali šta su radili kosovski albanci i ko je kriv zbog ukupne situacije na Balkanu i da moraju priznati da Srbija drži mir na Balkanu i da je Srbija ispoštovala sve svoje obaveze iz sporazuma koje je potpisala. Siguran sam da državni vrh neće uraditi ništa na štetu Srbije i njenih građana" izjavio je Marković.

foto: Dobrica Marković

Lider Jedinstvene Srbije je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da su Ivica Dačić i on 2008. doneli odluku da Srbija bude na evropskom putu.

"Ne znam samo do kada ćemo biti na evropskom putu, odnosno kada ćemo uću u EU. Neki kažu 2025 - 2026.godine. Srbija je stekla uslove da udje u EU jer smo doneli sve zakone koje imaju i jake evropske države, i ja lično poštujem evropske standarde kada su u pitanju plate i ono što se zove život", izjavio je Marković.

foto: Dobrica Marković

Na kraju predsednik Marković je čestitao slavu svima koji danas slave sv. Jovana, pozvao da poštujemo druge vere i narode ali da moramo čuvati našu veru, tradiciju i naš identitet.

(Kurir.rs/Foto: Dobrica Marković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...