RAST BROJA ZARAŽENIH U SEVERNOBANATSKOM OKRUGU: Među obolelima u Kikindi i Senti i dvanaestoro dece
Foto: S.U.

zabrinjavajuće

RAST BROJA ZARAŽENIH U SEVERNOBANATSKOM OKRUGU: Među obolelima u Kikindi i Senti i dvanaestoro dece

Srbija -

KIKINDA- Otkako je krajem juna drugi talas koronavirusa pogodio Kikindu i Severnobanatski okrug, epidemiolozi beleže rast broja novozaraženih, među kojima ima i dece. Prema poslednjim podacima, 12 dece je kovid pozitivno, 10 u Kikindi i dvoje u Senti:

foto: S.U.

- Od ukupnog broja obolelih, dvoje je izlečeno. U Kikindi je registrovano osam aktivnih slučajeva, a dva u Senti. Sva deca se nalaze na kućnom lečenju- javio je danas lokalni Štab za vanredne situacije I ocenio je da je epidemiološka situacija u Kikindi i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja:

-Očekuje se da protivepidemijske mere daju efekat, kao i da naredne nedelje dođe do stabilizacije epidemiološke situacije- navode iz Štaba za vanredne situacije.

Prema poslednjim podacima, od novog talasa koronavirusa, koji je počeo krajem juna, obolelo je 90 Kikinđana, dok u Severnobanatskom okrugu ima 107 kovid pacijenata:

- Na žalost, tri osobe su preminule. Bitku protiv KOVID-19 izgubila su tri pacijenta iz Kikinde, dva muškarca i žena. Svi preminuli bili su stariji od 60 godina i sa hroničnim oboljenjima- precizirao je lokalni Štab za vanredne situacije. Nisu sve vesti crne. Koronu je pobedilo 10 pacijenata iz Kikinde i po jedna iz Kanjiže i Ade:

foto: S.U.

-Na području Kikinde registrovano je 78 aktivnih slučajeva, dok su Severnobanatskom okrugu epidemiolozi potvrdili 91 slučaj.Većina pacijenata iz Kikinde nalazi se na kućnom lečenju, njih 49. U ostalim opštinama ovog dela Banata i Bačke na kućnom lečenju je 56 lica.Uglavnom se radi o osobama sa lakšom kliničkom slikom, ili su to asimptomatski slučajevi- podaci su Štaba za vanredne situacije.

Hospitalizovan i državljanin SAD

U kikindskoj bolnici smešteno je 28 pacijenata. Od tog broja, po jedna osoba je iz opština Kanjiža i Čoka, a na lečeju je i jedan državljanin SAD. Četiri obolela pacijenta transportovana su u Klinički centar Vojvodine. Kovid pacijenti iz Severnobanatskom okruga leče se i u Opštoj bolnici u Subotici. U pitanju su dva pacijenta iz Novog Kneževca i jedan iz opštine Ada. Računajući i njih, u tri zdravstvene ustanove, na lečenju je 35 osoba iz Severnobanatskog okruga, Stanje većine hospitalizovanih pacijenata je stabilno. Na mehaničkoj ventilaciji nalazi se jedan Kikinđanin koji ima pridružene hronične bolesti.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja