U LJIGU MOGUĆE UKIDANJE VANREDNE SITUACIJE: Čeka se da se veže 5 dana bez novoobolelih
Foto: Shutterstock

za 21 test čeka se rezultat

U LJIGU MOGUĆE UKIDANJE VANREDNE SITUACIJE: Čeka se da se veže 5 dana bez novoobolelih

Srbija -

U opštini Ljig, u kojoj je na snazi vanredna situacija zbog širenja virusa korona i stanje se stabilizuje, rekao je danas predsednik opštine Dragan Lazarević.

On je rekao da postoje naznake da se može ukinuti za desetak dana, te da se čeka da se "veže" pet, šest dana bez novog novoobolelog.

Lazarević je rekao i da je od 1. jula u opštini potvrđeno 65 novoobolelih, dok je u periodu pre toga bilo 13 pozitivnih na kovid-19 i ocenio da je nagli skok broja zaraženih najverovatnije uzrokovan velikim brojem ljudi koji rade u okolnim mestima, u kome su, dodaje, bila žarišta.

U toku današnjeg dana u Ljigu je potvrđeno još šestoro obolelih od kovida-19, a prethodnih dana jedan ili dvoje, navodi Lazarević.

"Počela je da se stabilizuje situacija i mislimo da mere koje smo uveli daju rezultate. Imali smo i 13 zdravstvenih radnika koji su bili zaraženi, ali se oni oporavljaju i polako vraćaju", poručuje Lazarević.

U Ljigu od 17. marta do 17. aprila nije potvrđen nijedan pozitivan slučaj, kaže Lazarević i dodaje da je do ukidanja vanrednog stanja bilo ukupno 13 obolelih.

Od 1. jula preminulo je troje pacijenata, a od početka epidemije ukupno petoro, dok se oporavilo 27 pacijenata, kaže Lazarević.

Navodi i da se za 21 test čeka rezultat. U Ljigu je vanredna situacija proglašena 25. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track