A SVE ZBOG CRVENE HALJINE, NI PREKRATKE, NI PREUSKE: Dačićeva cica Dijana odgovorom na prozivke usijala mreže (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen, Dijana Radović

oglasila se sps poslanica radović

A SVE ZBOG CRVENE HALJINE, NI PREKRATKE, NI PREUSKE: Dačićeva cica Dijana odgovorom na prozivke usijala mreže (FOTO)

Politika -

BEOGRAD/PRIBOJ - Nisam Čeri Kis, ku*va, prostitutka, starleta, niti bilo šta od onoga kako su me prethodnih dana nazivali na društvenim mrežama, kao i u nekim medijima. Ne bih imala problem i da kažem da jesam ali nisam, rekla je Dijana Radović, poslanica SPS u Skupštini Srbije rodom iz Priboja koju su na mrežama komentarisali zbog izgleda crvene haljine u kojoj je došla na konstituisanje parlamenta.

To je ta crvena haljina...

?? @omladinasps @socijalisti #ivicadačić

A post shared by Dijana Radovic (@radovicdijana9) on

- Ja sam jedna obična devojka iz unutrašnjosti, koja je nakon završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, odlučila da se bavi politikom, i to u svom rodnom gradu, Priboju. Želela sam da dam doprinos svojoj lokalnoj zajednici, i pridružila se političkoj partiji za koju smatram da je najbliža mom ideološkom opredeljenju. U prethodnih 10 godina, u tome sam i uspevala...., napisala je između ostalog Radovićeva.

... Značajni orijentiri kao što su verifikacija mandata narodnog poslanika, početak mog rada, ideje i predlozi za koje ću se zalagati bili su mi daleko primarniji od mog izgleda i izbora haljine, koju su mnogi stavili u prvi plan.

- Tako sam se već na prvoj sednici sasvim neočekivano našla u centru dešavanja, za koje nisam mogla ni da pretpostavim, dodala je mlada poslanica.

Komentari koji su se pojavili na društvenim mrežama kao i u medijima, vezani za moj izgled ispunjeni suprotnim sadržajem od etičkih načela kojima se rukovodim i u skladu sa kojima se ponašam trideset godina.

?️

A post shared by Dijana Radovic (@radovicdijana9) on

A sve zbog jedne crvene haljine. Ne mislim da je bila prekratka, ne mislim da je bila preuska. Ali je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini, čija je dužina ispod kolena, i da pretrpim najogavnije uvrede upućene od osoba koje su verovatno dale sebi zapravo da mogu da vređaju žene jer je to normalno. Nije normalno i nikada neće biti. Ovo je moj početak, koji nije lak. Ali neće me slomiti i obeshrabriti da se borim za prava i bolji položaj svih žena, i onih čijim su me imenima nazivali - napisala je poslanica Radović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja