NOVI MARATON ZA PAVLOV (7) PRVI KORAK: Humanitarci ne posustaju, trče za mališana kom je hitno potrebna naša pomoć
Foto: Privatna arhiva

sutra će preći više od 90 kilometara

NOVI MARATON ZA PAVLOV (7) PRVI KORAK: Humanitarci ne posustaju, trče za mališana kom je hitno potrebna naša pomoć

Srbija -

LOZNICA – Loznički ultramaratonac Aleksandar Kikanović i biciklista Nikola Tomić iz Valjeva, u društvu još jednog Valjevca, Ivana Miškovića, nastavljaju humanitarnu akciju za sedmogodišnjeg Pavla Tasića kome je za operaciju u inostranstvu potrebna velika suma novca.

Njih trojica sutra će pretrčati, odnosno na dva točka preći nešto više od 90 kilometara, koliko ima od Valjeva do Beograda, i sakupljeni novac odneti Pavlovim roditeljima.

- Želimo na ovaj način ponovo da skrenemo pažnju na Pavla i podstaknemo ljude da i tokom sutrašnjeg dana pomognu ako mogu. Nadamo se da će akcija ‘’Za Pavlov prvi korak ‘’ biti uspešna, a mi na svoj način činimo koliko možemo. Iz Valjeva krećem u četiri sata ujutro, dok će Tomić i Mišković to učiniti nekoliko sati kasnije. Kada me sustignu nastavljamo dalje zajedno ka Beogradu gde bismo trebali da budemo oko pet sati posle podne – kaže Kikanović za Kurir.

Prema Tomićevim rečima do sada je sakupljeno blizu sto hiljada dinara, a svi koji ih sretnu tokom sutrašnjeg maratona mogu učestvovati sa svojim prilogom.

- Idemo starom ibarskom magistralom, Valjevo-Lajkovac-Lazarevac-Stepojevac, sve do Beograda. Ko je blizi te trase, a želi može učestvovati u akciji, dati prilog i fotografisati se sa nama. Praksa organizacije ‘’Vozi bicikl-produži život’’, koju sam u Valjevu pokrenuo sa Ivanom Miškovićem, je da detetu za koje sakupljamo pomoć nju i odnesemo, bez obzira gde se nalazilo, pa to činimo i sada – kaže Tomić.

Sedmogodišnjem Pavlu potrebna je velika suma novca za operaciju u inostranstvu. Dečak se bori sa cerebralnom paralizom, operacija je moguća u SAD, a već je dva puta odložena zbog nedostatka novca. Na sajtu ‘’Budi human’’ piše da je za operaciju i dvomesečnu rehabilitaciju na klinici potrebno 80.000 dolara, a roditelji su uspeli da prikupe trećinu novca.

Podsetimo, Kikanović i Tomić su prvog avgusta imali maraton od Valjeva do Divčibara u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji se bore protiv korone, a sredinom jula organizovali su akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Pavla kada je, od Loznice do Valjeva, Lozničanin pretrčao 75 kilometara, a Tomić ga je sačekao u Osečini odakle su produžili zajedno. Sutra su pred njima novi kilometri.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track