KROV DOBIJA NOVI CREP: Nastavljeno sređivanje zgrade lozničke policije
Foto: T.Ilić

radovi u loznici

KROV DOBIJA NOVI CREP: Nastavljeno sređivanje zgrade lozničke policije

Srbija -

LOZNICA – Posle radova na uređenju unutrašnjosti zgrade u kojoj stanuje loznička policija na red je došla i njena spoljašnost. U toku je skidanje starog i postavljnje novog crepa na krovu, biće gotovo za desetak dana, a posle toga slede radovi na stolariji i fasadi zgrade.

Kada i to bude urađeno faktički će biti u potpunosti završena rekonstrukcija zgrade policijske stanice u Loznici, kako je to tokom majske posete i rekao ministar policije Nebojša Stefanović.

foto: T.Ilić

Policijska stanica smeštena je u jednoj od najstarijih zgrada u Loznici podignutoj krajem 19.veka, odnosno 1895. godine. Poslednjih godina uslovi nisu bili sjajni, a u februaru prošle, posle nekoliko decenija, počelo je prvo ozbiljnije sređivanje unutrađnjosti zgrade onako kako odgovara radu policije. Najpre je uređeno prizemlje, sanirane sve prostorije i kancelarije, promenjena vrata na svima, a sređene su i elektro instalacije. U toj, prvoj fazi, promenjena su ulazna vrata na Policijskoj stanici, uređena šalter sala za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu kao i dežurna služba. Ove godine potpuno je saniran i sprat tako da je zgrada sada ne samo prilagođena potrebama policije, već istovremeno i uslovnija za veliki broj građana koji ovde dolazi. Spoljna fasada zgrade sređivana je pre nekoliko godina kada je rekonstruisan i prostor ispred zgrade, ali je unutrašnjost na majstore čekala sve do prošle godine.

1 / 3 Foto: T.Ilić

Ova zgrada nekada je bila loznički sud, a jedno vreme i zatvor. Posebna je osim po starosti i po nesvakidašnjem detalju iznad ulaznih vrata. Tu se, u fasadu utisnut, nalazi grb Federativne Narodne Republike Jugoslavije, kako nam se država zvala do 1963. godine, sa pet baklji. Verovatno ga odavno nema ni na jednoj državnoj ustanovi, a Lozničane zanima hoće li ‘’preživeti’’ predstojeće radove na fasadi.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja