KRUŠEVAC: Jasmina Palurović gradonačelnica i u novom mandatu
Foto: Ž. M.

izabrano novo rukovodstvo

KRUŠEVAC: Jasmina Palurović gradonačelnica i u novom mandatu

Srbija -

KRUŠEVAC - Na drugoj sednici Skupštine grada Kruševca za gradonačelnicu je ponovo izabrana Jasmina Palurović sa liste SNS, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović i novi sastava Gradskog veća.

Na predlog predsednika Skupštine grada Predraga Vukićevića, za novu - staru gradonačelnicu izabrana je Jasmina Palurović, koja ovu funkciju obavlja od 2017. godine, posle smrti tadašnjeg gradonačelnika Dragog Nestorovića na službenom putu. Ona, njen zamenik i članovi Gradskog veća dobili su 65 od 69 glasova odbornika

Jasmina Palurović je po struci profesorka tehnike i informatike do sada je obavljala više rukovodećih funkcija u Korporaciji Trajal, bila je zamenica direktora JAT apartmana na Kopaoniku, zatim i zamenica gradonačelnika, a pre dolaska na čelo gradske uprave bila je predsednica Gradske skupštine. Intenzivno se bavila i sportom, učestvovala na više od 50 polumaratona, a dobitnik je više nagrada u oblastima privrede, kulture i sporta.

foto: Ž. M.

Na predlog Jasmine Palurović, za zamenika gradonačelnika je izabran Aleksandar Jovanović, master politikolog za međunarodne odnose. On je rođen 1990. godine, radio je u Gradskoj upravi i Omladinskom savetu kao koordinator projekata podrške bivšim osuđenicima da se ponovo integrišu u društvo, autor je dva priručnika za pružanje podrške bivšim štićenicima kazneno popravnih ustanova, volonter je Crvenog krsta i predsednik Saveta MZ Mudrakovac.

Za članove Gradskog veća ponovo je izabrano šest dosadašnjih većnika: Momir Dragićević, Mirko Jovanović, Ljiljana Knežević, dr Zoran Lugić, dr Radmila Maksimović i Miloš Nenezić, a novi su: Bratislav Ilčić iz Jedinstvene Srbije, Živojin Manojlović, dosadašnji predsednik Skupštine grada i Dragan Radosavljević iz PUPS-a.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Jasmina Palurović istakla je da joj je

-Drago mi je što u skupštinskim klupama sede mladi ljudi koji će biti suočeni sa problemima koji grad očekuju, ali i deliti zadovoljstvo urađenim. Biti gradonačelnik Kruševca je veliko je zadovoljstvo, ali i odgovornost. Kruševac je jedan od retkih gradova koji imaju stabilan budžet bez dinara duga, u gradu je mnogo toga urađeno, pa ćemosvi zajedno nastaviti da ga izgrađuju istim tempom u narednim godinama. Želim vam da slušate građane, da donosite odluke vezane samo za boljitak i prosperitet da vam svajki građanin i svaka njegova potreba budu na prvom mestu, rekla je gospođa Palurović, zahvaljujući se na ponovo ukazanom poverenju

Na sednici je je potvrđen mandat Milutinu Tasiću, odborniku iz SPS-a, koji je izabran i za šefa ove odborničke grupe, imenovana je i zamenica sekretarke Skupštine, a formirane su i komisije za kadrovska i administrativna pitanja i gradska izborna komisija.

Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track