OPŠTINSKI ŠTAB DONEO ODLUKU: Ukinuta vanredna situacija u opštini Lučani
Foto: RINA

KORONA VIRUS POPUŠTA

OPŠTINSKI ŠTAB DONEO ODLUKU: Ukinuta vanredna situacija u opštini Lučani

Srbija -

Opštinski štab za vanredne situacije u Lučanima odlučio je danas da ukine vanrednu situacija, koja je bila na snazi od 6. jula.

Odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je nakon razmatranja izveštaja o epidemiološkoj situaciji, u vezi sa epidemijom izazvanom virusom Kovid-19, na teritoriji opštine Lučani u kojoj se navodi da na teritoroji opštine trenutno nema zaraženih korona virusom osim jednog pacijenta za koga se očekuju rezultati završnog testa a koji je virus preležao, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Štab navodi da preventivne mere koje su doneli republički štab i opštinski štab za praćenje i preduzimanje mera ostaju na snazi i podrazumevaju držanje fizičko-socijalne distance na otvorenom gde je to moguće, a ukoliko nije, obavezno je nošenje zaštitne maske.

Što se tiče organizovanja slavlja i drugih okupljanja, dozvoljeno je da maksimalno 30 ljudi boravi u zatvorenom prostoru.

Radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, koje je bilo skraćeno zbog uvođenja vanredne situacije, ograničava se do 23 sata, a objektima sa baštama do jedan sat posle ponoći.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track