LOZNICA POSTALA SIGURNA OAZA: Čak 7 dana bez korone
Foto: Kurir/T.Ilić

KORONA U SRBIJI

LOZNICA POSTALA SIGURNA OAZA: Čak 7 dana bez korone

Srbija -

Za razliku od prethodnog dana kada u Mačvanskom okrugu nije bilo novih slučajeva pozitivnih na kovid-19 tokom jučerašnjeg je potvrđen jedan i to u Šapcu, saopšteno je iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

U minulih deset septembarskih dana jednom nije bilo novopozitivnih, a ostalih dana je ukupno registrovano 19 novih slučajeva. Broj do sada ukupno zaraženih je 3.206, dok je 151 trenutno obolelih, što je 102 manje nego pre dva dana. Inače, Loznica poslednjih sedam dana nije imala pozitivnih osoba na koronu.

U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ u četvrtak su pregledana 43 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, tri su upućena u Infektivno odeljenje Opšte bolnice, a na 21 rendgenskom snimku pluća otkrivene su tri pneumonije. Od trinaest pregleda u ambulanti Infektivnog odeljenja prvih je bilo deset. Hospitalizovana je jedna, a otpuštene dve osobe, nije bilo upućivanja u druge ustanove i u lozničkoj bolnici je nastavljen trend smanjenja pa je trenutno na lečenju jedanaest kovid pacijenata.

Nadležni upozoravaju da nije vreme za opuštanje, da građani i dalje treba da se pridržavaju preventivnih mera, ali je na lozničkim ulicama, pa i zatvorenim prostorima, sve manje onih koji nose zaštitne maske. Među onima koji ih imaju mnogima su na bradi, ili im je nos otkriven, a interesantno je da su česta slika biciklisti koji nose maske dok okreću pedale iako su apsolutno sami.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track