POČINJE 87. VUKOV SABOR: Svečano otvaranje večeras u Vukovom dom u kulture u Loznici
Foto: T.Ilić

POČINJE 87. VUKOV SABOR: Svečano otvaranje večeras u Vukovom dom u kulture u Loznici

Srbija -

Svečano otvaranje 87. Vukovog sabora, najstarije kulturne manifestacije kod nas, zakazano je večeras od 19 časova, u Vukovom dom u kulture u Loznici.

Posle "Himne Vuku" koju će izvesti grupa pevača KUD "Karadžić", poštovaocima Vukovog dela obratiće se, kako je najavljeno, najpre Mladen Šarčević, ministar prosvete, a zatim i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

foto: T.Ilić

Prvi program ovogodišnjeg saborovanja je muzičko-poetsko veče ‘’Kao da sam te sanjao“ u kome učestvuju Vladan Savić, prvak Pozorišta na Terazijama, Kristina Savić, solista Pozorišta na Terazijama i maestra Ksenija Ristić, pijanista. U okviru predsaborskih dana tokom naredne sedmice biće izvedeno desetak različitih programa, a završna svečanost je u nedelju na saborištu u Tršiću, Vukovom rodnom selu. Posle izvođenja "Himne Vuku", predviđeno je obraćanja gradonačelnika Loznice, a ovogodišnju besedu održaće književnik Janko Vujinović. Na otvorenoj pozornici biće izvedena predstava ‘’Dositej u Srbiji“, po tekstu Milovana Vitezovića, a u režiji Marka Stanića.

foto: T.Ilić

Loznički Centar za kulturu ‘’Vuk Karadžić’’organizuje 87. Vukov sabor koji traje od 14. do 20. septembra u Loznici i Tršiću, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja i Grada Loznice, a programi manifestacije biće, kako je ranije saopšteno, prilagođeni aktuelnoj epidemiološkoj situaciji zbog kovida-19.

(Kurir.rs / T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track