LOGO TVRĐAVE NA KANTAMA ZA OTPATKE: Postavljene NOVE, bolje i lepše (VIDEO)

Srbija -

Grad Niš dobio je nove kante za otpatke. Ali ne samo đubrijere, već će i nove klupe i žardinjere imati potpuno drugačiji izgled i uklapaće se u eksterijer grada. Ovo je rezultat sradnje Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj sa Gradom u prethodne dve godine vezana. Mnoga stručna lica su učestvovala u tome, pa je formiran Кatalog urbane opreme grada Niša.

Prema navodima direktora JKP Mediana Dragoslava Pavlovića, katalog predviđa postavljanje đubrijera, odnosno kanti za odlaganje manjeg otpada u glavnim ulicama, kao i na saobraćajnicama unutar plave zone. Postavljene su 24 đubrijere u ulici Milojka Lešjanina, Voždovoj ulici, kao i na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića.

Ovih dana biće postavljeno još 28, celom dužinom ulice Nikole Pašića i Dušanovom.

foto: JKP Mediana

„Nabavili smo lepšu, novu opremu, koja će ulepšati naš grad. Ona je urađena po svim svetskim standardima. Za par meseci urbani mobilijar u centru grada zasijaće novim sjajem. Potrudili smo se da modele preuzmemo iz najvećih svetskih centara i na to smo ponosni. Sami modeli kanti za otpatke su specijalno dizajnirani za urbane delove grada“, rekao je u izjavi za Niške Vesti Pavlović.

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ Niš posebno je ponosno na to što je oprema unificirana, jer je prošla sve faze od hemijske pripreme do plastifikacije u antracit boju kao i ostali mobilijari.

foto: JKP Mediana

Đubrijere su zapremine 25 litara, imaju logo Tvrđave, zaštićene su od vremenskih uticaja, a ključ imaju službe JКP „Mediana“ Niš kako bi ih redovno servisirali. Postoji mogućnost i nadgradnje pepeljarama, što se očekuje u bliskoj budućnosti kako bi rešili problem nepotrebnog bacanja opušaka po ulicama.

Kante za otpatke su stigle, a sada je na nama da đubre bacamo u njima, a ne pored njih, ili na ulici.

Opširniju izjavu možete pogledati u videu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track