JABLANIČKI OKRUG: 3 novozaražena, svi iz Vlasotnica
Foto: Printscreen RTS

na osnovu 80 rezultata

JABLANIČKI OKRUG: 3 novozaražena, svi iz Vlasotnica

Srbija -

U Jablaničkom okugu, koji obuhvata šest gradova i opština, na osnovu 80 rezultata dobijenih iz laboratorija u Nišu u poslednja 24 sata tri pacijenta su pozitivna.

Pozitivni pacijenti žive u Vlasotincu, reč je o dva zaposlena i jednom penzioneru, precizirano je u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje, na osnovu podataka pristiglih iz niške laboratorije "Vatreno oko" i "Instituta za javno zdravlje Niš". Kako dodaju u poslednja 24 sata u Zavod je stiglo 80 rezultata, od toga 51 za građane Leskovca.

Iz laboratorije "Vatreno oko" čekamo 47 rezultata iz Jablaničkog okruga za uzorkovane u Zavodu, Opštoj bolnici Leskovac i Domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima.

Jablanički okrug ima oko 200.000 stanovnika, i pokriva Vlasotnice, Bojnik, Leskovac, Crnu Travu, Lebane i Medveđu. Od početka epidemije ukupan broj obolelih na nivou Jablaničkog okruga je 1.603.

U Leskovcu je do sada pozitivnih bilo 1.270 u Vlasotincu 171 Bojniku 33 Lebanu 79, Medveđa 44 i šestoro sa teritorije opstine Crna Trava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track