DUHOVNI DRAGULJ NA VRHOVIMA JASTREBAČКIM: Osveštana Crkva Hrista Spasitelja
Foto: Ž.M.

BLAGOSLOVIO VLADIKA DAVID

DUHOVNI DRAGULJ NA VRHOVIMA JASTREBAČКIM: Osveštana Crkva Hrista Spasitelja

Srbija -

Na Velikom Jastrepcu je osveštana Crkva Hrista Spasitelja.

Činodejstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački gospodin dr David (Perović) sa sveštenstvom Eparhije, a prisustvovali su: domaćin - generalni direktor "Trajal korporacije" Miloš Nenezić, gradonačelnica Кruševca Jasmina Palurović i brojni gosti.

foto: Ž.M.

"Ovaj dragulj na vrhovima jastrebačkim novi u nizu duhovnih bisera Кruševačke eparhije biće zaštita Gradu Кruševcu, a svi putevi vode ka hramu, jer je crkva centar svih života Zahvaljujemo se gradonačelnici i ktitorima domaćinima novog rođenja crkve što osveštanje Hrama Hrista Spasitelja jeste. Svetlost hoće tišinu, jedno promišljeno sijanje, jedno blistanje spontano koje nikog neće povrediti nego će svakog obogatiti i ukrasiti. Eto neka bude odnos ovoga hrama prema svima koji mu dolaze takav, a neka se tako osećaju i oni koji će mu priticati", blagoslovio je Vladika David.

Miloš Nenezić je naglasio da se podizanjem Crkve Hrista Spasitelja završava ovogodišnji ciklus radova na Jastrepcu na čijem oživljavanju se radi već više godina, a čiji je opus impozantan.

foto: Ž.M.

"Velika zahvalnost svetim ocima, pre svega Vladiki Davidu što nam je omogućio ovako lep praznik za građane Кruševca, pre svega za Trajal Кorporaciju koja je začetnik ovoga poduhvata. Velika zahvalnost gradonačelnici i gradskim većnicima a posebno bivšem gradonačelniku Bratislavu Gašiću, koji je dao ideju da oživimo Jastrebac pre više godina i mi idemo prema celom spektru asortimana, u stalnom obogaćivanju ponude. Sada je to Crkva Hrista Spasitelja i sa time završavamo ovogodišnji ciklus radova na Jastrepcu".

foto: Ž.M.

Kurir.rs/ Ž.M.

Foto: Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track