NA RASPOLAGANJU 4.600 DOZA: U Kraljevu počela vakcinacija protiv sezonskog gripa
Foto: Kurir/J.S.

U svim ambulantama Doma zdravlja Kraljevo

NA RASPOLAGANJU 4.600 DOZA: U Kraljevu počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Srbija -

KRALJEVO - U svim ambulantama Doma zdravlja Kraljevo u četvrtak je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, a po rečima dr Sonje Čelebić, načelnice Odeljenja za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, u ovaj grad stiglo je 4.600 doza.

- Vakcine su raspodeljene svim ambulantama, a procedura je takva da pacijent mora da se javi svom izabranom lekaru koji će da napiše nalog za vakcinaciju i pritom da proveri da li je pacijent zdrav u trenutku vakcinacije, u smislu da nema neku akutnu respiratornu bolest ili febrilno stanje, da bi mogao da primi vakcinu, kaže dr Čelebić.

foto: Kurir/J.S.

Prema njenim rečima, u toku je i redovna vakcinacija oko 250 korisnika Gerontološkog centra u Mataruškoj banji, kao i zaposlenih u toj ustanovi.

Kraljevčanin Milomir Šćelović, koji se među prvima u kraljevačkom Domu zdravlja vakcinisao protiv sezonskog gripa, rekao je za Kurir da je prošle godine prvi put primio vakcinu i da je od tada rešio da se vakciniše redovno svake godine.

foto: Kurir/J.S.

- Slušam preporuke lekara koji vode računa o našem zdravlju i kada kažu da treba da se primi vakcina, znači da treba. Što se tiče korona virusa nisam preterano zabrinut, ali smatram da treba poštovati sve propisane mere epidemiološke zaštite, kazao je ovaj Kraljevčanin.

Inače, pravo na besplatnu vakcinu imaju stariji od tri godine (hronično oboleli od dijabetesa, plućnih bolesti, kardiovaskularnih, bubrežnih i neuroloških bolesti), a od ove godine i zaposleni u zdravstvenim ustanovama.

Vakcinisanje se obavlja svakog radnog dana u periodu od 8 do 20 časova.

Kurir.rs/J.S./Foto: J.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track