Kuršumlija i Loznica najtoplije sa 40 stepeni

Kuršumlija i Loznica najtoplije sa 40 stepeni

Srbija -
Zbog geografskog položaja Loznica ima osobena klimatska obeležja tako da je leti često među najtoplijima u Srbiji

LOZNICA - Loznica je danas uz Kuršumliju bila najtopliji grad u Srbiji, sa 40 stepeni Celzijusa izmerenim u 15 časova, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

To je temperaturni maksimum izmeren ove godine u Loznici, a tokom popodneva na ulicama je bilo malo prolaznika, pošto je veliki broj Lozničana osveženje nalazio na kupalištima ili u zamračenim prostorijama svojih domova.

I pored ovakvog vremena, u Službi hitne pomoći lozničkog Doma zdravlja do 14 časova nije zabeležen povećan broj intervencija, što ukazuje da se građani pridržavaju saveta lekara.

Građanima je savetovano da bez preke potrebe u vreme najvećih vrućina od 10 do 18 časova ne izlaze iz svojih domova, a da prostorije u kojima borave budu zatvorene i rashlađene. Lekari preporučuju i lakšu ishranu i unošenje što više tečnosti.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija potvrdili su da nema redukcija u snabdevanju vodom u širem gradskom području, a za udaljenija domaćinstva u višim zonama, gde je slabije vodosnabdevanje, obezbeđene su dva cisterne s vodom.

Zbog geografskog položaja, Loznica ima osobena klimatska obeležja, tako da je leti često među najtoplijima u Srbiji.

U Loznici je 24. jula 2007. izmerena temperatura od od 42,3 stepena Celzijusa, što je apsolutni maksimum u poslednjih 110 godina, od kada se temperaturna meri u tom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track