MOMO JE KASANDRU NAŠAO KAKO DRHĆE PORED PUTA: Posle njene smrti, nad grobom joj je podigao pravi mermerni spomenik sa slikom
Foto: RINA

ljubav čoveka i psa

MOMO JE KASANDRU NAŠAO KAKO DRHĆE PORED PUTA: Posle njene smrti, nad grobom joj je podigao pravi mermerni spomenik sa slikom

Srbija -

Valjevo - U srpskom narodu vlada običaj, da oni koji se upokoje dobiju svoj spomenik, zahvljajući kome zauvek ostavljaju svoj trag u vrmenu. Međutim, ono što je normalno za ljude, nije svakidašnje za životinje, ali jedan Valjevac iz sela Brđani, odlučio je da večno kameno uzglavlje ostavi i svojoj keruši. Momčilo Moma Đirić, povratnik iz Švedske, svoju ljubav prema psu dokumentovao je na najneobičniji način u Srbiji.

foto: RINA

"Kasandra je sa nama u kući bila oko pet godina, odavno nas je napustila, a ime je dobila upravo po glavnom liku iz istoimene serije, koja je tada u Srbiji bila izuzetno popularna. Nije bila rasno kuče, već onaj običan seoski pas, ali je bila nadasve pamtena, verna i izuzetno prvržen kućni ljubimac, gledali smo je kao člana porodice", kaže Momo za RINU.

foto: RINA

Momo je Kasandru našao pored puta, kao štene i doveo kući. Odgajio je od pola kile mesa i zato mu je izuzetno teško palo kad je video da je bolesna. Vodio ju je kod veterinara, ali video je da joj nema spasa.

foto: RINA

"Uvek bi nas ispraćala i dočekivala na vratima. Dan kad je uginula i danas vrlo dobro pamtim. Tražio sam je po celoj kući i našao skrivenu isped stepenica kako leži i već tada sam znao da ću joj napraviti spomenik, da je sahranimo i da možemo to mesto i da obiđemo. Kod obližnjih kamenorezaca sam odneo sliku i rekao šta želim da uradim, oni nisu verovali i pokušali su da me odgovore od te ideje, ali ja se nisam dao razuveriti i posle nekog vremena, naša Kasandra je dobila svoj spomenik", priča Momo.

foto: RINA

Meštani sela Brđani sa odobravanjem gledaju na ovaj Momov potez, jer najbolje pokazuje kolika međusobna ljubav može biti između čoveka i psa. Seosku kerušu je u domu Ćirića zamenio zlatni retriver po imenu Baltik, a Valjevac kaže da će i ovaj kućni ljubimac ukoliko za to dođe vreme, dobiti svoj spomenik - pored Kasandre.

(Kueie.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja