SEDNICA SKUPŠTINE U LOZNICI: Na dnevnom redu i povećanje naknade za odbornike
Foto: T.Ilić

iznos nije menjan od 2011. godine

SEDNICA SKUPŠTINE U LOZNICI: Na dnevnom redu i povećanje naknade za odbornike

Srbija -

LOZNICA – Ukoliko budu izglasane izmene o naknadama odbornika, predstavnici naroda u lozničkom lokalnom parlamentu bi umesto dosadašnjih pet hiljada primali sedam i po hiljada po danu rada.

Ovaj predlog, koji je usvojilo Gradsko veće, nalazi se na dnevnom redu sutrašnje sednice, kao i predlog da članovi radnih tela Skupštine grada umesto hiljadu dobijaju hiljadu i po dinara. Ako budu usvojene izmene odmah stupaju na snagu.

U obrazloženju predloga navodi se da iznos nije menjan od 2011. godine i da su se u međuvremenu značajno izmenili ekonomsko-finansijski parametri koji se odnose na ekonomski razvoj u gradu i republici. Ovakav predlog znači da bi visine naknade bile uvećane za 50 odsto.

Tim povodom oglasila se grupa opozicionih odbornika koji predsednici Skupštine grada predlažu da sa dnevnog reda bude povučen ovaj predlog jer smatraju da je s obzirom na celokupno stanje u državi i svetu zbog pandemije virusa korona neprimereno povećavati naknade.

U lozničkom parlamentu najviše odbornika ima lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" koja je dobila 43 od 59 odborničkih mesta. Sledi Socijalistička partija Srbije sa pet mandata, GG "Smelo" ima četiri, "Dr Zoran Nikolić -Bolja Srbija" tri, a u parlamentu su sa po dva odbornika još Zavetnici i SRS.

Hoće li odbornici i članovi skupštinskih radnih tela za svoj rad imati iste ili veće naknade biće poznato posle sutrašnjeg zasedanja.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto:T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track