Prve godine gubitak deponije "Duboko" 18 miliona
Foto: KURIR

Prve godine gubitak deponije "Duboko" 18 miliona

Srbija -
Na deponiju se trenutno doteruje otpad iz pet od osam opština sa kojima je potpisan sporazum, rekao direktor tog užičkog javnog komunalnog preduzeća Ivan Đokić

UŽICE - Regionalna sanitarna deponija "Duboko" prvu godinu poslovanja završila je sa oko 18 miliona dinara gubitka zbog neizvršenih obaveza osnivača, izjavio je direktor tog užičkog javnog komunalnog preduzeća Ivan Đokić.

Po njegovim rečima, na deponiju se trenutno doteruje otpad iz pet od osam opština sa kojima je potpisan sporazum.

"Do kraja meseca u proces će biti uključene i preostale tri opštine. Zbog toga smo nabavili još sedam novih kamiona i zaposlićemo još 11 novih radnika, prvenstveno vozača", istakao je Đokić na konferenciji za štampu.

On kaže da se na regionalnoj deponiji "Duboko" dnevno obradi oko 150 tona otpada, dok je od početka rada deponije obrađeno 17.000 tona otpada.

Cena deponovanja smeća u Užicu povećana je prošli mesec, a razlog je, kaže Đokić, kreditno zaduženje deponije.

"Mislimo da povećanje od oko 42 dinara za stan od 60 kvadrata na mesečnom nivou nije preveliko opterećenje.Mora se uzeti u obzir korist koju ćemo imati od deponije "Duboko" u narednom periodu, kao i od zatvaranja stare deponije na Sarića osoju", smatra Đokić.

On objašnjava i da je dodatno finansijsko opterećenje za deponiju i činjenica da još uvek nisu urađene transfer stanice, pa se dopremanje otpada iz opština koriste alternativna rešenja.

Đokić je poručio da je funkcionisanje deponije "Duboko" dugoročan projekat, koji će u narednim godinama dokazati značaj postojanja za čitav Zlatiborski okrug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja