Vulin protestovao zbog zaplene Jedinstva

Vulin protestovao zbog zaplene Jedinstva

Politika -
Takav postupak takozvanih kosovskih vlasti u suprotnosti sa priznatim međunarodnim standardima o slobodi štampe i pravu na informisanje i nikako ne doprinosi stvaranju uslova koji bi omogućili zajednicama da sačuvaju, zaštite i razvijaju svoj identitet, rekao je Vulin

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin protestovao je danas zbog toga što su kosovske vlasti nedavno zaplenile tiraž nedeljnika na srpskom jeziku "Jedinstvo" na prelazu ka Kosovu.

Vulin je u pismima UNMIK-u i Kforu naveo da je svima kojima je srpski jezik maternji i svima koji se koriste srpskim jezikom na Kosovu i Metohiji takvim postupkom uskraćena prilika da se nesmetano i slobodno informišu.

"Takav postupak takozvanih kosovskih vlasti u suprotnosti sa priznatim međunarodnim standardima o slobodi štampe i pravu na informisanje i nikako ne doprinosi stvaranju uslova koji bi omogućili zajednicama da sačuvaju, zaštite i razvijaju svoj identitet", rekao je Vulin.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju pozvao je sve međunarodne predstavnike u Pokrajini da zaštite prava srpske zajednice i omoguće nesmetan protok štampanih medija na srpskom jeziku do krajnjih korisnika, čime bi se omogućilo ostvarivanje prava na slobodan protok informacija i prava na informisanje. Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije saopštili su juče da nije problem samo u zapleni tiraža, već i da je prećeno distributeru nedeljnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track