Najnovije vesti

UTROSTRUČEN BROJ NOVOZARAŽENIH U VOJVODINI: Najviše u Novom Sadu, epidemiološka situacija nepovoljna
Foto: Slađana Stojanović

podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine

UTROSTRUČEN BROJ NOVOZARAŽENIH U VOJVODINI: Najviše u Novom Sadu, epidemiološka situacija nepovoljna

Srbija

U odnosu na prošlu nedelju u Vojvodini je registrovan značajan porast broja registrovanih slučajeva pozitivnih na virus korona, a najviše ih je u Novom Sadu, 162, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kako ocenjuju iz Instituta, epidemiološka situacija u pokrajina je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja.

Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste od 20. oktobra, saopšteno je iz Zavoda, prenosi RTV Vojvodina, a u ovom trenutku je 1.700 aktivnih slučajeva.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 975, što je trostruko više u odnosu na prethodnu nedelju, a aktivni slučajevi prisutni su u 44 od 45 opština u pokrajini.

"U ovom trenutku u Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja", upozorio je Institut.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar, odnosno prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

Iz Instituta apeluju da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti.

"Među zaraženima je najviše radno sposobnog stanovništva i mladih, to su osobe koje su se zarazile na poslu ili sedeći po kafićima", rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine Mioljub Ristić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...