PREMINUO DR SRETEN MITROVIĆ: Univerzitet u Beogradu ostao bez izuzetnog naučnika, velikog profesionalca i časnog prijatelja
Foto: Privatna Arhiva

edovni profesor Poljorivrednog fakulteta

PREMINUO DR SRETEN MITROVIĆ: Univerzitet u Beogradu ostao bez izuzetnog naučnika, velikog profesionalca i časnog prijatelja

Društvo -

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu ostao je 31. oktobra bez jednog izuzetnog i plodnog naučnog radnika, velikog profesionalca i časnog prijatelja.

Dr Sreten Mitrović (1955-2020) je bio redovni profesor Poljorivrednog fakulteta u Beogradu, odsek Zootehnika, na katedri za Odgajivanje i reprodukciju domaćih i gajenih żivotinja i gostujući profesor Poljorivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo.

Oni koji su imali priliku da sarađuju sa prof. dr Sretenom Mitrovićem zaista su imali tu čast i privilegiju da upoznaju čoveka koji je ceo svoj żivotni vek posvetio nauci i punih 40 godina radio u istoj ustanovi.

Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag kroz veliki broj napisanih knjiga, udżbenika i monografije iz oblasti żivinarstva i konjarstva, kao i više od 250 naučno istrażivačkih radova. Ovo je veliki gubitak za naučnu zajednicu, a još veći za njegovu porodicu i prijatelje.

Još jednom veliko hvala izvanrednom profesoru, uspešnom mentoru, inventivnom piscu, velikom dżentlmenu i čoveku koji je svojom duhovitošću unosio radost u naše żivote, a čija su plemenitost i bogatstvo duha ostali duboko urezani u srcima i sećanjima svih onih koji su ga poznavali.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja