JEDINSTVENO

KAD VIDE OVAJ NATPIS POKRAJ PUTA, SVI STANU KAO UKOPANI! Reklama kod Prolom banje NE DA MIRA prolaznicima (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

"To ima samo tu" natpis je pokraj stare kuće u blizini Prolom banje koji privlači pažnju baš svakog prolaznika.

Crvenim slovima ispisan na klupi i obeležen zastavom u obliku crvene kese zavezanom za drvce, onaj jedinstveni "reklamni" natpis natera baš svakoga da tu zastane i kod neobičnog domaćina, Aleksandra Gojkovića, se raspita šta je to "to".

- Moji preci su ga koristili, pa sad i ja i tako mi je palo na pamet da ga izložim i prodam. Pa ako se uzme neka para, super, ako ne, ne živim od toga. Nije preporučljivo da se unosi u organizam - kaže ovaj neobični čovek.

Sem u ovom kraju, prema Aleksandrovim rečima, ove pojave nema nigde, a iako gotovo svi stanu da se raspitaju o čemu je reč, malo ko hoće da kupi.

U pitanju je ubojni kamen sa crvenom glinom, kako kaže domaćin.

- Pomoću njega su moji preci i njihove komšije lečile šugu i neke druge bolesti. Čak je i meni pomoglo kod ovih ekcema iza ušiju.

Likovni umetnik Milena Vukajlović napominje da je najverovatnije u pitanju glina koja se koristi za pravljenje posuđa, te da nije retkost da se pokaže i kao lekovita.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track