RADOŠ BOŠKOVIĆ, JUNAK DRAME U UŽIČKOM NASELJU KRČAGOVO: Žena je polusvesna ležala na podu, okolo je sve gutala vatra!
Foto: Kurir/ Z.Š.

gas se osećao nedeljama

RADOŠ BOŠKOVIĆ, JUNAK DRAME U UŽIČKOM NASELJU KRČAGOVO: Žena je polusvesna ležala na podu, okolo je sve gutala vatra!

Srbija -

Užice. - Posle žestoke esplozije koja je iz temelja zatresla zgradu, a ja sam jedva ostao na nogama, video sam komšinicu Draganu, u čijem se stanu eksplozija desila da je istrčala na terasu, dozivajući u pomoć, ja nisam primetio, ali, neki od komšija kažu da je u tim trenucima žena gorela... Video sam i da se vratila u stan, potrčao sam uz stepenište kojim se širio gust dim... Vrata na Draganinom stanu bila su izvaljena, odbačena u hodnik, kao i vrata na susednom stanu... Uleteo sam unutra, video sam Draganu da je u polusvesnom stanju ležala na podu, krevet kraj nje je gore, a vatra je gutala i ostatak stana.

foto: Kurir/ Z.Š.

Ovako dramu u zgradi u Ulici Miloša Obrenovića u užičkom naselju Krčagovo, u kojoj je u subotu uveče odjeknula snažna eksplozija, opisuje stanar te zgrade Radoš Bošković, koji je uspeo da Draganu, koja je u eksploziji i požaru zadobila teške povrede, izvede iz stana i tako je spasi daleko težih posledica.

-Podigao sam ženu, video sam da su delovi njene odeće nagoreli, uspeo sam nekako da je izvedem do hodnika, u hodniku već su se rušili delovi plafona, bio je gust dim, poveo sam je uz stepenice, u tom trenutku pojavili su se i vatrogasci koji su preuzeli ženu i poveli je niz stepenice do izlaza - priča Radoš.

Koji minut ranije on se spremao da pođe na posao. Kaže, čuo je najpre neki lom oko zgrade, kada je povirio napolje vidio je da lete prozori, staklo, roletne, a koji tren kasnije odjeknula je i snažna eksplozija posle koje se pojavila vatra. Iako nadležni nisu saopštili uzroke eksplozije i požara, stanari, koji se i posle tri dana nisu vratili u svoje stanove, pričali su juče da se nedeljama u zgradi širio miris gasa pa pretpostavljaju da je gas u zgradu ušao kroz kanalizaciju.

foto: Kurir/ Z.Š.

-Najpre se učinilo kao da voz prolazi negde ispod zgrade. Začula se neka tutnjava, a onda se sve zatreslo od snažne detonacije. Pomislio sam da iza vrata mog stana nema ništa, da je sve razneto. Kroz prozor sam video vatru, bio je to plamen koji se širio iz Draganinog stana koji je ispod - priča jedan od stanara Aleksandar Ristović.

Po takođe nezvaničnim podacima, i priči komšija, moguće je da je Dragana u subotu uveče, pošto se vratila iz šetnje, krenula i kupatilo i pokušala da uključi ili sijalicu u kupatilu ili bojler, a da je do eksplozije došlo od varnice u prekidaču koja je upalila gas.

foto: Kurir/ Z.Š.

-Nedeljama pre eksplozije osećao se gas u zgradi, više puta smo to prijavljivali nadležnima, niko nije reagovao. Niko u zgradi nema plinsku bocu. Jutros u blizini zgrade vidimo radnike lokalne firme koja se bavi snabdevanjem gasom, kopaju kanal, verovatno traže mesto gde curi gas i gde prodire u kanalizaciju - ispričali su nam juče stanari ove zgrade.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track