​​​​​​​BOLNIČKI KAPACITETI PUNI

DR PAJOVIĆ O SITUACIJI U ČAČKU: Zdravstveni sistem je OPTEREĆEN, ali stabilan! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -
U prva dva talasa u Čačku nije bilo obolelih zdravstvenih radnika.
Epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu i dalje je dramatična, jer se povećava broj inficiranih virusom korona, a bolnički kapaciteti skroz su popunjeni.
Trenutno je u čačanskoj bolnici hospitalizovano 196 pacijenata, a od njih sedmoro je sa teškom kliničkom slikom priključeno na respiratore.
Doktor Aleksandar Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku kaže da u tom gradu u prva dva talasa nije bilo obolelih zdravstvenih radnika, ali nažalost sada u trećem talasu situacija se drastično promenila.
- Mi sada van stroja imamo oko 70 zdravstvenih radnika, što onih koji su pozitivni ili na osnovu kontakta sa nekim zaraženim u svojoj porodici. Imamo 15 lekara i sestara koje smo dali čačanskoj bolnici na ispomoć, a po drugim osnovama bolovanja imamo odsutnih 20 zdravstvenih radnika, sve ukupno oko 100 radnika Doma zdravlja trenutno ne radi - rekao je dr Pajović za Kurir televiziju.
On je istakao da je uprkos teškoj situaciji zdravstveni sistem pod kontrolom.
- Situacija jeste dosta ozbiljna, kliničke slike kod pacijenata su teže, ali zdravstveni sistem je i te kako stabilan. Jeste opterećen, ali je stabilan i za sada dobro funkcionišemo - rekao nam je dr Pajović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track