UŽICE NA BURETU BARUTA: Ne zna gde GAS CURI ni posle razorne eksplozije u zgradi, a dotok odmah isključen bolnici i vrtićima VIDEO
Foto: printscreen RINA

slučaj upućen tužilaštvu

UŽICE NA BURETU BARUTA: Ne zna gde GAS CURI ni posle razorne eksplozije u zgradi, a dotok odmah isključen bolnici i vrtićima VIDEO

Društvo -

Nakon eksplozije u Užicu, zbog sumnje da je u pitanju gas, dotok je isključen svim korisnicima, među kojima su i kovid bolnica i dva vrtića

Slučaj je upućen tužilaštvu, a ko je kriv i šta je eksplodiralo još uvek se ne zna. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je gas ispod zemlje procureo iz gasovoda, ušao u kanalizacionu mrežu i tako dospeo do stanova gde se desila eksplozija, a koji uopšte i nemaju priključak.

1 / 8 Foto: Kurir/ Z.Š.

"Inspektori su uradili uviđaj i svoj izveštaj predali tužilaštvu, a gradsko rukovodstvo je uradilo sve što je u njegovoj ingerenciji. Imali smo hitan sastanak i ono što je najvažnije jeste da se locira mesto gde curi gas, dok to ne bude otkriveno dotok se neće pustiti“ , rekla je gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević.

U eksploziji u ulici Miloša Obrenovića, teže je povređena Dragana Žeravčić koja je zadobila opekotine trećeg stepena i prebačena na lečenje u Beograd, dok je troje ljudi lakše povređeno. Samo pukim slučajem niko nije nastradao.

Stanari ove zgrade kažu da su već nedeljama unazad osećali čudan miris i da su se žalili nadležnima, ali da oni slučaj nisu rešili.

"Rekli sa da je u pitanju neka kiselina i da samo provetravamo prozore“, kaže jedan od stanara.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je gas ispod zemlje procureo iz gasovoda, ušao u kanalizacionu mrežu i tako dospeo do stanova gde se desila eksplozija, a koji uopšte i nemaju priključak.

Iz preduzeća "Užice gas" čije je osnivač grad Užice, kažu da je prijava od strane građana stigla 21. novembra, a da su radovi na lociranju kvara krenuli dan pre eksplozije i da gas na ovom kraku nije bio isključen.

„Mreža koja prolazi trotoarom ulice u kojoj se dogodila eksplozija, dugačka je 500 metara i u fukkciji je 10 godina. Metan je registrovan u kanalizaciji i ventilaciji zgrada koje su nadograđivane, ali ne u velikim količinama. Ne možemo još sa potpunom sigurnošću da kažemo da je gas iscureo iz gasovoda, pokušaćemo to da utvrdimo što pre“, rekao je Danilo Stanković, predstavnik "Užice gasa".

Započeli su radovi na rekosntrukciji oštećenih stanova, koje izvode užička javna preduzeća.

Kurir.rs/RINA

Foto printscreen RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track