VIŠE NEGO ZASLUŽENO: Preko dve stotine niških medicinara dobilo stalan posao u Kliničkom centru
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

heroji borbe sa koronom

VIŠE NEGO ZASLUŽENO: Preko dve stotine niških medicinara dobilo stalan posao u Kliničkom centru

Srbija -

BEOGRAD, - Sindikat Sloga saopštio je danas da je više od 200 medicinskih radnika u Kliničkom centru Niš, drugom po veličini zdravstvenom centru u Srbiji, zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme i ocenilo da je to zasluga novog rukovodstva centra ali i višemesečne borbe sindikata.

"Iako je većina direktora zdravstvenih ustanova širom Srbije postupila u skladu sa naredbom, postojao je jedan broj onih koji su pokušali da izigraju ministarstvo i zdravstvene radnike, poput doskorašnjeg rukovodstva KC Niš, koje očigledno nije imalo sluha za one koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe", naveo je sindikat.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Sindikat je najavio da će nastaviti sa borbom za prijem u stalni radni odnos svih angažovanih po ugovoru, posebno u Kliničkom centru Srbije, gde je tokom novembra raspisan konkurs za prijem u radni odnos 27 lekara i 1.010 sestara i tehničara.

"Cilj nam je da nakon završetka pandemije što više ovih ljudi ostane u stalnom radnom odnosu i rasporedi se tamo gde je ljudstvo neophodno za normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema. Smatramo da je ovo vanredno vreme pokazalo kolika je stvarna potreba za zdravstvenim radnicima, da je ona postojala i pre epidemije korona virusa, da je sada višestruko veća, i da se na ljudskim resursima u zdravstvu ne treba štedeti", dodao je Sindikat Sloga.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track